logo.png
 
 
 

SYNKETAU

Synketau har integrert tunge materialer og krever derfor ikke eksterne vekter. I de fleste fiskeri brukes fortsatt synke tau med blykjerne, Fiskevegn har også fiske- og havbruks tau  med integrert silikat glass som et alternativ.

Med blytau eller blyline har behovet for lodd eller andre søkker på garn blitt eliminert. Dette sparer garnene for slitasje og letter arbeidet betraktelig. Blytau er 3-slått, produsert av danline fiber med leddet blytråd i en eller flere kordeler. Blytau leveres fra 6 til 22 mm, med vekt opp til 1 kg pr. meter.

Foruten å være et uønsket avfall i miljøet, er bly kostbart. Fiskevegn gjenvinner blyet fra tauene som blir returnert til vår fabrikk og sender dette til anlegg i Sverige for smelting og gjenbruk. Avhengig av blandingen av fiber og bly i returnert materialer, kan hele hele tau bli returnert til metall anleggey, hvor energien som er lagret i fiberet blir brukt som energikilde mens blyet blir gjenbrukt.

Prøv også vår CrystalCobra synketauet som et blyfritt alternativ for synke tau til garn, og vår Crystal Mussel tau for skjelloppdrett.nyheter
KONTAKT

AS Fiskevegn


Hovedkontor:
N-6717 Flatraket
+47 5785 8400

Ålesund avdeling:
Tonningsgate 27-29
N-6006 Ålesund
+47 7010 1880
   facebook.com/fiskevegn

colto.png

Stolt medlem av
Coalition of Legal Toothfish
Operators (COLTO).


Copyright AS Fiskevegn, alle rettigheter reservert